Gıdaların korunmasında oldukça başarılı bir ürün olan alüminyum folyoların kalınlığı 0,2 mm'den daha incedir. Bu özelliği ona esnek bir yapı katmakta ve böylece yiyeceklerimizi sararken bizlere kolaylık sağlamaktadır. Gıda koruma özelliğinin yanı sıraa teşe ve yüksek ısıya olan dayanıklılığı ile de kendini göstermektedir, bu dayanıklılığı sayesinde mutfakta bizlere yardımcı olmaktadır.
Alüminyum folyolar, yiyeceklerin pişirilmesinde ve saklanmasında mutfakların vazgeçilmez malzemesi olmuştur. Ateşe olan dayanıklılığı sayesinde bizlere büyük kolaylık sağlar.
Fakat asitli, sıcak ve sulu yemeklerin alüminyum folyo ile uzun süre saklanması ya da pişirilmesiyle ilgili yapılan araştırmalarda zararlı olabileceği gözlenmiştir. Alüminyum folyo bazı maddelerle birleştiğinde reaksiyona geçer ve çözünerek gıdalara bulaşabilir.
Bu nedenle mutfağımızda hijyen ve sağlık koşulları doğrultusunda alüminyum folyo'ları dikkatli kullanmak gerekir.